Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med keso & parmesan

När man steker grönsakerna till pasta­salladen får de en rundare och sötare smak. Keso blandat med riven parmesan och bladpersilja ger ett krämigt och smakrikt tillbehör.

Pastasallad med keso & parmesan
Pastasallad med keso & parmesan
Pastasallad med keso & parmesan
Annika Broman

Ingredienser

  • 250 gpasta- kort, till exempel skruvar
  • 1gul lök
  • 0,5röd chili
  • 2paprikor- lite mindre gärna i olika färger
  • 1 litensquash
  • 200 gcocktailtomater
  • margarin- eller smör att steka i
  • 200 gskinka- kallrökt eller annan skinka
  • 1 dlsvarta oliver

Keso- och parmesanröra

  • 250 gkeso- naturell
  • 1,5 dlparmesan- finriven färsk
  • 0,75 dlbladpersilja- finhackad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Hacka löken och skär chilin i riktigt små bitar. Skär paprikan i bitar och squashen i skivor. Halvera tomaterna.

  2. Fräs lök och chili i lite margarin eller smör i en stor stekpanna, löken ska bli glansig. Lägg det stekta åt sidan.

  3. Fräs paprika och squash så att det får färg. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med någon minut. Rör ner löken och chilin.

  4. Skär skinkan i strimlor. Blanda grön­sakerna med pasta, skinka och oliver.

  5. Blanda keso, parmesan och bladpersilja till en röra. Lägg röran i en egen liten burk. Servera pastasalladen med keso- och parmesanröran.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök