Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med halloumi och basilikaolja

Pastasallad med halloumi och basilikaolja. Halloumin blir godast om den smörsteks ombord och blandas ner i pastasalladen.

Pastasallad med halloumi och basilikaoljaPastasallad med halloumi och basilikaoljaPastasallad med halloumi och basilikaolja
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 gpastaskruvar
  • 200 ghalloumiost
  • 1 msksmör
  • 1avokado
  • 1paprika- röd
  • 2tomater
  • 80 grucola
  • 1 dloliver- svarta

Basilikaolja

  • 0,5 dlavokadoolja- eller rapsolja
  • 2 mskbasilika- hackad
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.

  2. Skär halloumin i 2 cm stora bitar. Stek bitarna i smör tills de fått en fin ljusbrun färg.

  3. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär tomaten i klyftor eller bitar.

  4. Mixa olja, basilika och salt med mixerstav. Blanda alla ingredienser i en stor skål och vänd i basilika­oljan.

Vad tyckte du om receptet?