Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego
Bonniers vegetariska kokbok - ett måste i alla hem ❤️
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pastasallad med grillad halloumi, tomater och basilikadressing. Genom att byta ut den vanliga pastan mot pasta gjord på skruvar av röda linser får din måltid lägre GI, mer protein och dessutom blir den glutenfri.
Sätt ugnen på 125° varmluft. Halvera körsbärstomaterna och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt torka mitt i ugnen ca 1 timme, tills de skrumpnat ihop lite. Låt tomaterna svalna.
Basilikadressing: Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
Skär halloumin i skivor. Grilla eller stek dem tills de fått gyllene färg. Skär de stora tomaterna i bitar. Svarva gurkan med hjälp av en grönsakssvarv eller skär den i bitar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och spola av pastan med kallt vatten.
Blanda alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över lite av dressingen och strö över flingsalt och peppar. Servera salladen med resten av dressingen vid sidan om.
Tips! Ugnstorka gärna dubbla mängden körsbärstomater, lägg dem i en burk när de svalnat och toppa med olivolja. Förvara i kyl.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego
Bonniers vegetariska kokbok - ett måste i alla hem ❤️