Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med basilikakeso

Matig pastasallad med basilikakeso som snabbt blandas samman. Fullkornspasta ger både smak och en matigare känsla. Pastasalladen är vegetarisk men kan serveras till stekt kött eller korv. Eller blanda i några skivor av en kryddig chorizo. Pastasalladen kan serveras ljummen eller kall.

Pastasallad med basilikakesoPastasallad med basilikakesoPastasallad med basilikakeso

Ingredienser

  • 0,5basilikakeso- (recept nedan) sats
  • 300 gfullkornspasta
  • 0,5 burkröda bönor (kidney beans)- (200 g)
  • 1 dlsalladslök- eller purjolök strimlad
  • 0,5gurka
  • 3selleristjälkar
  • 12körsbärstomater- eller 3 st vanliga tomater
  • 1 påsefamiljesallad- eller gourmetsallad (Strax)
  • 1 dlsvarta oliver
  • 0,1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Basilikakeso

  • 500 gkeso
  • 1 krukabasilika- blad av
  • 2vitlöksklyftor- skalade
  • 75 gparmesan- riven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Matig pastasallad med basilikakeso

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt den rinna av väl och blanda den med basilikakeso en stor skål.

  2. Skölj bönorna i kallt vatten, skölj och strimla salladslök, dela gurkan i bitar, skiva stjälksellerin.

  3. Blanda samtliga ingredienser med pastan. Servera.

Basilikakeso

  1. Mixa samtliga ingredienser med mixerstav eller i matberedare.

Vad tyckte du om receptet?