Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med bacon och grönsaker

När du steker grönsakerna får du fram mer smaker. Chili, bladpersilja och parmesan gör den här pastasalladen till något utöver det vanliga.

Pastasallad med bacon och grönsaker
Pastasallad med bacon och grönsaker
Pastasallad med bacon och grönsaker
Annika Broman

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 1paprika
  • 1aubergine
  • 200 gcocktailtomater
  • 1gul lök
  • 0,5röd chili
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja- att steka i
  • salt
  • 200 gbacon- (1 1/2 pkt)
  • 1 dlbladpersilja- finhackad (här är det godast med bladpersilja)
  • 100 gparmesan- riven färsk

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt den svalna något.

  2. Skär paprikan i bitar och auberginen i först tjocka skivor och sedan stavar. Dela cocktailtomaterna i halvor. Hacka löken och skär chilin i riktigt små bitar. Pressa vitlöken.

  3. Stek alltsammans i ganska rikligt med olivolja i en stor stekpanna, stek lite i taget. Det är viktigt att auberginen är mjuk och genomstekt. Salta.

  4. Skär baconen i bitar och stek det i stekpannan, lite i taget.

  5. Blanda pasta, grönsaker och bacon i en skål. Strö på rikligt med bladpersilja och riven ost. Servera salladen ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök