Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastarullar med spenat och lax

Spenat och ricotta är en klassisk pastafyllning som här får extra smak av citron och rökt lax.

Pastarullar med spenat och laxPastarullar med spenat och laxPastarullar med spenat och lax
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250300 glasagneplattor- färska
  • 1,5 dlparmesan- cirka, riven

Fyllning

  • 200 gbabyspenat- färsk
  • olivolja
  • 150 gkallrökt lax
  • 250 gricottaost
  • 1äggula
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1citron- rivet skal
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Ostsås

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 5 dlmjölk
  • 1 dlparmesan- riven
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Fyllningen: Fräs spenaten hastigt i olivolja. Låt kallna och finhacka spenaten. Fintärna laxen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.

  2. Ostsåsen: Smält smöret. Rör i mjölet och späd med mjölken. Sjud såsen cirka 5 minuter. Ta från värmen och blanda i osten. Smaka av med salt och peppar.

  3. Gratängen: Sätt ugnen på 225 grader. Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 2 bitar.

  4. Lägg dem i en smord, ugnsfast form. Häll över såsen och strö på parmesanost.

  5. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök