Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pastarullar med krämig svampfyllning och basilikabuljong är smakrikt och gott. Välj gärna karljohan eller skogschampinjoner till pastarullarna. Basilikan ska mixas ner i såsen strax före servering så att såsen behåller sin fräscha fina färg.
Sätt ugnen på 150°. Ansa och skär 300 g svamp i små bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
Stek svampen i 2 msk smör tills vätskan kokat in och den börjar få färg. Tillsätt purjolök och vitlök och låt steka med ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt svalna. Blanda fräset med mascarpone och parmesan.
Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Ta upp dem med hålslev och spola hastigt av dem med kallt vatten. Lägg plattorna på en skärbräda och klicka på svampfyllningen. Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnssäker form. Täck med bakplåtspapper. Ställ rullarna i ugnen och låt dem bli varma.
Ansa och skär 200 g svamp i bitar. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Buljong: Koka upp vatten, vin och fond och låt sjuda ca 5 min. Mixa smör och basilika med mixerstav. Mixa ner smöret i buljongen.
Lägg rullarna på tallrikar och häll över buljongen. Garnera med den stekta svampen och basilika. Servera med sallad.