Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastarullar med krämig svampfyllning och basilikabuljong

Pastarullar med krämig svampfyllning och basilikabuljong är smakrikt och gott. Välj gärna karljohan eller skogschampinjoner till pastarullarna. Basilikan ska mixas ner i såsen strax före servering så att såsen behåller sin fräscha fina färg.

Pastarullar med krämig svampfyllning och basilikabuljongPastarullar med krämig svampfyllning och basilikabuljongPastarullar med krämig svampfyllning och basilikabuljong
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8lasagneplattor- färska
  • 300 gsvamp- + 200 g
  • 1purjolök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msksmör- + 1 msk
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 2 krmsvartpeppar- nymald, + 1 krm
  • 200 gmascarponeost
  • 1 dlparmesan

Basilikabuljong

  • 3 dlvatten
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2 mskgrönsaksfond- konc
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 krukabasilika

Garnering

  • basilika

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Ansa och skär 300 g svamp i små bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Stek svampen i 2 msk smör tills vätskan kokat in och den börjar få färg. Tillsätt purjolök och vitlök och låt steka med ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt svalna. Blanda fräset med mascarpone och parmesan.

  3. Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Ta upp dem med hålslev och spola hastigt av dem med kallt vatten. Lägg plattorna på en skärbräda och klicka på svampfyllningen. Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnssäker form. Täck med bakplåtspapper. Ställ rullarna i ugnen och låt dem bli varma.

  4. Ansa och skär 200 g svamp i bitar. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Buljong: Koka upp vatten, vin och fond och låt sjuda ca 5 min. Mixa smör och basilika med mixerstav. Mixa ner smöret i buljongen.

  6. Lägg rullarna på tallrikar och häll över buljongen. Garnera med den stekta svampen och basilika. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?