Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastaplock

Barn gillar när ingredienserna till maten serveras var för sig. Varierar du tillbehören får alla oftast i sig vad de behöver ändå.

PastaplockPastaplockPastaplock
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2majskolvar- frysta (200 g)
  • 300 gfullkornspasta- t ex fusilli
  • 150 grökt skinka- skivad
  • 250 gkörsbärstomater- gula och röda
  • 1avokado
  • 100 gfetaost
  • 1 dloliver- urkärnade (gärna kalamata)
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Fyll en rymlig kastrull med vatten och salt. Lägg i majs-kolvarna och låt vattnet koka upp. Låt koka ca 8 min. Ta upp dem med hålslev. Koka pastan i samma vatten enligt anvisning på förpackningen. Dela majsen i bitar.

  2. Strimla skinkan. Skölj och halvera tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i skivor. Dela fetaosten i mindre bitar.

  3. Lägg upp allt plock i skålar och ställ fram på bordet med olivolja, flingsalt och peppar. Låt nu var och en göra sin egen favoritpastatallrik.

    Ca 530 kcal per portion:
    19 g fett • 24 g protein • 64 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?