Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk pastagratäng med quornfärs och gremolata. Perfekta att laga till många.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten, enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i en stor stekpanna med rapsolja på medelvärme, tills löken är mjuk. Tillsätt quornfärsen och stek den under omrörning. Tillsätt krossade tomater, socker, salt, och peppar. Låt färsen koka 10 minuter.
Blanda färsen med pastan och lägg över i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
Gremolata: Hacka zestat citronskal, persilja och vitlök. Strö över pastagratängen strax innan serveringen.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås