Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastagratäng på tortiglioni och kassler

Pastagratäng på tortiglioni och kassler
Pastagratäng på tortiglioni och kassler
Pastagratäng på tortiglioni och kassler
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 gtagliolini
  • 1 stgul lök- hackad
  • 4 stsalladslökar- (eller ca 1 dm purjolök)
  • 400 gkassler- tärnad
  • 1 msksmör
  • 2 dllagrad prästost- riven
  • 2 tsksenap
  • 2 mskvetemjöl
  • 4 dlmatlagningsgrädde
  • 2 mskkycklingfond- koncentrerad
  • salt- svartpeppar
  • 1 stägg

Servera med

  • broccoli- kokt

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Sila av vattnet och låt pastan rinna av.

  2. Fräs lök, salladslök och kassler i smöret i en stekpanna några minuter. Rör ner i pastan i en bunke. Tillsätt osten. Häll över i en smord ugnssäker form.

  3. Vispa samman senap, vetemjöl, matlagningsgrädde och kycklingfond i en
    kastrull och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och nymald peppar.
    Ta kastrullen från plattan och rör ner ägget i såsen. Häll såsen över pastablandningen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, cirka 15 minuter. Servera med kokt broccoli.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök