Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastagratäng med zucchinisnurror

Ostsås finns av olika fabrikat. Här har vi använt Kelda.

Pastagratäng med zucchinisnurror
Pastagratäng med zucchinisnurror
Pastagratäng med zucchinisnurror
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 250 glasagneplattor- färska
  • 200 gskinka- tunt, skivad, kokt
  • 1zucchini
  • 5 dlostsås
  • 1 dlärtor- tinade, gröna
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlost- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut lasagneplattorna. Pensla med vatten för att mjuka upp dem. Skär dem till plattor ca 15 x 25 cm i diameter. Lägg på skinka och rulla ihop dem till rullar. Skär i ca 2 cm tjocka bitar.

  2. Hyvla zucchinin i långa remsor med en osthyvel. Rulla ihop dem till snurror. Smörj en ugnssäker form med smör. Häll lite av ostsåsen i botten. Ställ pastarullar och zucchinisnurror i formen.

  3. Strö över ärterna. Häll på ostsåsen. Salta. Strö på ost. Baka mitt ugnen 25–30 min tills pastan känns mjuk och har fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?