Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 39g
Kolhydrater: 59g
Pastagratäng med tonfisk och kapris är en smidig allt-i-ett-rätt. Vitlöken blir mild och god när den först får steka i olja och sedan kokas i tomatsåsen.
Sätt ugnen på 275°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Låt tonfisk och kapris rinna av. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken. Stek lök och vitlök i 3 msk olja tills den fått fin färg. Häll över tomatkross. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Låt koka under lock ca 10 min. Rör i tonfisk och kapris.
Riv osten. Låt pastan rinna av. Blanda ner pasta och hälften av osten i tomatröran. Lägg röran i en ugnssäker form och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min tills osten smält och fått fin färg.
Toppa gratängen med lite rucola och servera resten till.
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker