Recept från Leva & Bo.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matig pastagratäng är perfekt middagsmat. Servera gärna med grönsallad. Den som vill kan göra gratängen i portionsstora formar, som på bilden.
Skala och strimla löken. Fräs löken i oljan i cirka 3 minuter, tillsätt svampen, (stora svampar skurna i bitar) och fräs i cirka 5 minuter. Blanda i rosmarin och fräs i cirka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Blanda i skinka och pasta. Låt svalna. Blanda i osten. Lägg fyllningen i en smord ugnssäker form. Sätt ugnen på 175 grader.
Smällt smöret i en panna. Blanda i mjölet och fräs den under omrörning i cirka ½ minut. Häll i buljong, vin och grädde under omrörning. Koka upp och sjud under omrörning i 1–3 minuter. Fördela såsen över pastan, rör om försiktigt så att allt blandas. Sätt formen i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck eventuellt gratängen med smord ugnsfolie så att den inte blir bränd de sista 20 minuterna.
Låt gratängen vila i cirka 20 minuter. Servera med parmesan.
Recept från Leva & Bo.