Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pastagratäng passar att servera både som vardagsmat och till fest.
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pasta och spenat rinna av.
Smält smöret i kastrull. Rör i mjölet och fräs under omrörning ca 30 sekunder. Vispa i mjölk och grädde i omgångar och sjud ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
Blanda ner pasta, spenat och tomater i såsen och låt koka upp. Tillsätt osten. Häll pastan i en smord form. Lägg på körsbärstomaterna.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills pastan fått fin färg. Garnera med flagad parmesan och basilika. Servera med citronskivor och baguette.
Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök