Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastagratäng med spenat och soltorkade tomater

Pastagratäng passar att servera både som vardagsmat och till fest.

Pastagratäng med spenat och soltorkade tomater
Pastagratäng med spenat och soltorkade tomater
Pastagratäng med spenat och soltorkade tomater
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 350 gpasta- t ex rigatoni
  • 100 gbabyspenat
  • 3 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlmjölk
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 tsksalt
  • 1 dlsoltorkade körsbärstomater- marinerade, avrunna
  • 3 dlparmesanost- färskriven
  • 250 gkörsbärstomater- gärna på kvist

Garnering och servering

  • 50 gparmesanost- flagad
  • basilikablad
  • citronskivor
  • baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pasta och spenat rinna av.

  2. Smält smöret i kastrull. Rör i mjölet och fräs under omrörning ca 30 sekunder. Vispa i mjölk och grädde i omgångar och sjud ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Blanda ner pasta, spenat och tomater i såsen och låt koka upp. Tillsätt osten. Häll pastan i en smord form. Lägg på körsbärstomaterna.

  4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills pastan fått fin färg. Garnera med flagad parmesan och basilika. Servera med citronskivor och baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök