Recept från Mitt kök
Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoritrecept här!
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här pastagratängen gör du med två såser: en härlig bolognesesås med salsiccia som ger mycket smak och sälta och en klassisk ostsås med både gratängost och parmesan.
Klipp upp korvskinnet och gröp ur färsen. Skala och hacka löken och vitlöken.
Fräs lök och vitlök i oljan cirka 3 minuter. Smula ner korvfärsen och fräs under omrörning i 5 minuter. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och lagerblad och koka upp under omrörning. Sjud såsen i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ostsås Smält smöret i en släpplättgryta. Rör i mjölet med visp och fräs i ½ minut. Vispa i mjölken i omgångar och sjud cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt såsen med mer mjölk om den känns för tjock. Ta grytan frän värmen och rör i gratängost och parmesan.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med 2 minuter. Låt den rinna av i ett durkslag.
Sätt ugnen på 175 grader. Häll korvbolognesen i en gratängform, cirka 25 centimeter i diameter. Ställ eller lägg pastarören i såsen, så att rören fylls med sås. Skeda över ostsåsen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter, eller tills allt är genomvarmt och rätten fått fin färg.
Garnera med svartpeppar och parmesan.
Recept från Mitt kök
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker