Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastagratäng med ­kyckling & salvia

Massor av grönsaker ger en fräsch smak på den här goda gratängen.

Pastagratäng med ­kyckling & salvia
Pastagratäng med ­kyckling & salvia
Pastagratäng med ­kyckling & salvia
Annika Broman

Ingredienser

  • 400 gpenne
  • 400 gkycklingfilé
  • smör- att steka i
  • 4 bladsalvia- färsk
  • 4serranoskinka- eller ­parmaskinka
  • 0,5purjolök
  • 100 gsockerärter
  • 0,5squash
  • 2 kvistarcocktailtomater- med
  • vitpeppar- nymalen

Sås

  • ost- riven,gärna lagrad Herrgård
  • 2 dlcrème fraiche

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt ­anvisning på paketet.

  2. Skär kycklingfilén i skivor. Bryn dem runtom ihop med salviabladen i lite smör i en rymlig stekpanna.

  3. Strimla skinkan, purjon och socker­ärtorna grovt. Skär squashen i skivor. Lägg ner allt i grytan och fräs under omrörning några minuter, tills kycklingköttet är genomstekt. Krydda med nymalen vitpeppar.

  4. Häll den väl avrunna pastan i en smord stor ugnsfast form. Rör crème fraichen mjuk ihop med den rivna osten. Blanda ner ostsåsen i pastan.

  5. Slå kyckling- och grönsaks­fräset över pastan och blanda försiktigt. Lägg på kvistarna med cocktail­tomater och sätt in i ugnen, 225 grader, 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök