Fler recept på smaskiga gratänger:
Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pastagratäng med kyckling, salvia och parmesan är en perfekt rätt att förbereda. Stek kyckling, svamp, purjolök och spenat i förväg om du har ont om tid kring middagen. Sedan är det bara att blanda ner det i pastan och gratinera.
Sätt ugnen på 200°. Koka pastan i rikligt med saltat vatten men halvera tiden som står på förpackningen, pastan ska inte koka klart. Häll av i ett durkslag.
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i 2 msk smör tills de får fin färg. Krydda med salvia, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Skär svampen i mindre bitar. Stek den i 2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Ansa och skiva purjolöken. Fräs den i 2 msk smör 2–3 min. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare cirka 1 minut, tills spenaten mjuknat. Riv mozzarellan i bitar. Repa bladen från salvian och finhacka dem.
Varva pasta, kyckling, svamp, spenatfräs, mozzarella och salvia i en smord ugnssäker form.
Rör ut crème fraichen i lite av grädden och vispa slätt. Häll i resten av grädden och vinet och blanda ner 2 dl parmesan. Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i ostsmeten.
Häll ostsmeten över pastan och grädda i nedre delen av ugnen 40–50 min. Täck eventuellt med aluminiumfolie om ytan ser ut att bli för mörk.
Garnera gratängen med parmesan och salviablad och servera direkt med grönsallad.
Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker