Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastagratäng med kyckling och salvia

I det här receptet på pastagratäng har vi använt färdiggrillad kyckling. Om du vill förkorta tillagningstiden går det bra att använda färdig tomatsås på glasburk.

Pastagratäng med kyckling och salvia
Pastagratäng med kyckling och salvia
Pastagratäng med kyckling och salvia
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1kyckling- grillad
  • 1squash- (ca 250 g)
  • 1citron- rivet skal
  • 1 msksalvia- hackad
  • 1 pktlasagneplattor- färska, (250 g)
  • 1 burkmascarponeost- (250 g)
  • 2 dlost- riven

Tomatsås

  • 2lökar- gula
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 2tomater- burkar, krossade á 400 g
  • 2 msktomatpuré
  • 2 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

tillbehör

  • rucolasallad

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 15 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i små tärningar. Skär squashen i tunna skivor på längden med en potatisskalare.

  3. Bred hälften av mascarponen på lasagneplattorna. Fördela kyckling, squash, citronskal och salvia. Rulla ihop och skär varje rulle i tre bitar. Blanda ner resten av mascarponen i tomatsåsen. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Ställ i rullarna med snittytan uppåt. Häll resten av tomatsåsen över rullarna. Strö på osten.

  4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med rucolasallad.

Vad tyckte du om receptet?