Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I det här receptet på pastagratäng har vi använt färdiggrillad kyckling. Om du vill förkorta tillagningstiden går det bra att använda färdig tomatsås på glasburk.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 15 min.
Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i små tärningar. Skär squashen i tunna skivor på längden med en potatisskalare.
Bred hälften av mascarponen på lasagneplattorna. Fördela kyckling, squash, citronskal och salvia. Rulla ihop och skär varje rulle i tre bitar. Blanda ner resten av mascarponen i tomatsåsen. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Ställ i rullarna med snittytan uppåt. Häll resten av tomatsåsen över rullarna. Strö på osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med rucolasallad.