Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastagratäng med kyckling och ricotta

Använd för enkelhetens skull fryst spenat med vitlökssmak eller tillsätt en pressad vitlöksklyfta själv. Servera gärna med rödkålssallad.

Pastagratäng med kyckling och ricottaPastagratäng med kyckling och ricottaPastagratäng med kyckling och ricotta
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 350 gpasta- gärna penne eller radiatore
  • 450 gbladspenat- med vitlök, fryst (Findus)
  • 350 gkycklingfilé- strimlad
  • 0,5 msksmör- (+ 0,5 msk)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gricottaost
  • 0,5 dlparmesan- riven
  • 200 grödkål- strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka pasta i lättsaltat vatten. Blanda ner den frysta spenaten när någon minut återstår. Häll av det mesta av vattnet, spara ca 2 dl i botten av kastrullen.

  2. Stek kycklingköttet i smör tills det fått fin färg och är genomstekt. Salta och peppra.

  3. Blanda ner kyckling och ricottaost i pastan och fördela den i en smord ugnssäker form. Strö över parmesanost.

  4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med rödkålen.

Vad tyckte du om receptet?