Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastagratäng med kassler & gorgonzola

En god gratäng brukar uppskattas av de allra flesta. Den här matiga gratängen innehåller pasta, kassler och broccoli.

Pastagratäng med kassler & gorgonzola
Pastagratäng med kassler & gorgonzola
Pastagratäng med kassler & gorgonzola
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gpasta- till exempel penne eller snäckor
  • 250 gbroccoli- färsk
  • 300 gkassler- ca
  • 150 ggorgonzola
  • 11,5 dlvalnötter
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 0,5 dlstandardmjölk
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2 dlost- riven, ca

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av.

  2. Dela broccolin i mindre buketter. Skär stammen i mindre bitar. Förväll i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Skär kasslern i små bitar. Dela ost och nötter i mindre bitar.

  3. Blanda allt utom den rivna osten i en stor bunke. Krydda med salt och peppar. Häll över i en ugnsfast form. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs mer: Recept på stjärnkockarnas bästa köttfärssås

Läs mer: Recept på krämig kycklinggryta