Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta vongole

Är det svårt att få tag i vongole? Byt ut dem mot hjärt- eller blåmusslor.

Pasta vongole
Pasta vongole
Pasta vongole
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 1vongole- hjärt- eller blåmusslor, 1 påse
  • 2vitlök- klyftor
  • 4schalottenlökar
  • 3 mskolivolja
  • 4tomater- tärnade, skållade och skalade
  • 1fiskbuljongtärning
  • 3 dlvitt vin
  • 350 gspaghetti
  • 4 mskpersilja- strimlad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Rensa och skölj vongole. Eller borsta och skölj hjärt- och blåmusslor. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.

  2. Skala, finhacka och fräs vitlök och lök mjuka i oljan i en stor gryta utan att de tar färg, ca 2 minuter. Tillsätt tomaterna, smula ner buljongtärningen och fräs 1-2 minuter. Tillsätt vinet och koka 1-2 minuter.

  3. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock, vongole ca 2 minuter, hjärtmusslor 3-4 minuter, blåmusslor ca 5 minuter. Skaka kastrullen 1-2 gånger under tiden.

  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i durkslag.

  5. Blanda försiktigt musslorna med pastan. Strö över persilja och mal över peppar. Servera med gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?