Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta vongole. Fantastiskt gott och snabblagat. En klar helgfavorit!
Lägg musslorna i iskallt, saltat vatten (1 liter vatten och 2 msk salt). Låt stå kallt ca 30 min, så att de spottar ut eventuell sand.
Skölj musslorna i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga eller som inte är slutna.
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär tomaterna i klyftor.
Koka pastan, men häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.
Fräs lök, vitlök och chili i olja i en stor stekpanna. Tillsätt vinet, sjud 2–3 min. Blanda i tomater, fond, honung och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda 5–10 min.
Lägg musslorna i såsen. Sätt på lock och låt koka ca 2 min, tills musslorna öppnas. Släng dem som inte öppnats.
Vänd ner pastan i musslorna. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över persiljan. Servera genast.