Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta vongole med körsbärstomater

Recept på pasta vongole. Fantastiskt gott och snabblagat. En klar helgfavorit!

Pasta vongole med körsbärstomater
Pasta vongole med körsbärstomater
Pasta vongole med körsbärstomater
Foto: Lisa Björner / Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 nätvongolemusslor- eller hjärtmusslor (ca 1 kilo)
  • 3schalottenlökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 250 gkörsbärstomater
  • 300 gspaghetti
  • 1 dlolivolja
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 2 mskhummerfond- konc
  • 1 mskhonung
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 dlpersilja- finhackad

Gör så här

  1. Lägg musslorna i iskallt, saltat vatten (1 liter vatten och 2 msk salt). Låt stå kallt ca 30 min, så att de spottar ut eventuell sand.

  2. Skölj musslorna i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga eller som inte är slutna.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär tomaterna i klyftor.

  4. Koka pastan, men häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.

  5. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en stor stekpanna. Tillsätt vinet, sjud 2–3 min. Blanda i tomater, fond, honung och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda 5–10 min.

  6. Lägg musslorna i såsen. Sätt på lock och låt koka ca 2 min, tills musslorna öppnas. Släng dem som inte öppnats.

  7. Vänd ner pastan i musslorna. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över persiljan. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?