Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta vongole med sardellpasta

Recept på pasta vongole med sardellpasta som ger rätten extra god och mustig smak.

Pasta vongole med sardellpasta
Pasta vongole med sardellpasta
Pasta vongole med sardellpasta
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kgvongolemusslor- eller hjärtmusslor MSC-märkta
  • 1schalottenlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 250 gkvisttomater
  • 2 tsksardellpasta
  • 2 mskolivolja
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 300 gpasta- gärna linguine
  • 1 tsksalt

Garnering

  • 1 dlbladpersilja- finhackad
  • 1citron- rivet skal

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär tomaterna i bitar. 

  2. Fräs lök, vitlök, chili och sardellpasta i olja i en kastrull ca 3 min. Tillsätt tomater, vin och musslor. Rör om och låt koka under lock ca 2 min.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Blanda pastan med såsen. Rör om ordentligt. Krydda med salt. Garnera med persilja och citronskal. 

  4. Servera genast, gärna i varma, djupa tallrikar.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Färska vongolemusslor ska sköljas under rinnande vatten.

Kasta trasiga och de som inte stängs när de knackas i köksbänken.