Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta tricolore

Recept på pasta tricolore. Ett tips för att få vardagsmaten lite roligare är att köpa en ny sorts pasta. I Pasta tricolore har jag bucatini, stora som sugrör – klart omtyckt av barnen.

Pasta tricolore
Pasta tricolore
Pasta tricolore

Ingredienser

  • 250 gpasta- t ex bucatini
  • 7tomater
  • 100 grucola
  • 0,5rödlök- liten, finhackad
  • 3 mskkapris
  • 2 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tskflingsalt
  • 200 gfårost- smulad, grekisk

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Kärna ur tomaterna och skär dem i småbitar. Skölj rucolan. Blanda tomater, rucola, lök och kapris.

  3. Häll av vätskan från pastan och lägg tillbaka i kastrullen att torka. Blanda ner olja, vitlök och salt. Häll upp pastan i en skål och tillsätt tomatblandningen.

  4. Strö fårosten över och servera med grovmald svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?