Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta puttanesca

Härlig tomatsås med sälta från kapris och sardeller med  frasiga surdegskrutonger på toppen.

Pasta puttanesca
Pasta puttanesca
Pasta puttanesca
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 4sardellfiléer- i olja
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 burkartomater- krossade (à 400 g)
  • 1rödvinsvinäger
  • 1 tskströsocker
  • 3vitt surdegsbröd
  • 350 gpasta- till exempel rigatoni
  • 34 mskkapris
  • 1 dlsvarta oliver- gärna kalamata
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellfiléerna.

  2. Fräs lök och sardeller i oljan och tillsätt tomater, vinäger och socker.

  3. Låt småputtra under lock cirka 10 minuter.

  4. Tärna brödet och rosta gyllenbrunt och frasigt i olja i en stekpanna tillsammans med lite flingsalt. Låt svalna.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  6. Mixa såsen med en stavmixer och blanda med kapris och oliver. Smaka av såsen med salt och peppar. Tänk på att sältan finns från sardeller, kapris och oliver så smaka och känn om det behövs mer salt.

  7. Blanda 1/2 dl av pastavattnet i såsen och häll av pastan i ett durkslag.

  8. Blanda pasta och sås i kastrullen och låt allt bli varmt så att såsen kokar in i pastan och blir krämig.

  9. Servera med rostade krutonger på toppen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök