Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta puttanesca med färsk tomatsås

Recept på pasta puttanesca. Att låta ugnen göra mycket av jobbet är skönt och underlättar i vardagen. Om tomaterna är i säsong så passa på att göra en färsk tomatsås i stället för av burktomater. Sardellcrème är mixade sardeller på tub och finns av märket Zeta. Det går bra att byta ut mot hela sardeller på burk och mosa dem för hand.

Pasta puttanesca med färsk tomatsås
Pasta puttanesca med färsk tomatsås
Pasta puttanesca med färsk tomatsås
Pasta puttanesca Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 gtomater- färska, gärna körsbärskvisttomater
  • 1 litengul lök
  • 200 gurkärnade oliver- • 200 g urkärnade oliver,
  • 0,5 dlsmåkapris
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksardellcrème- (Zeta)
  • 350 gpasta- gärna spagetti
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 50 gparmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tärna tomaterna. Skala och strimla löken. Grovhacka oliverna. Häll av spadet från kaprisen. Lägg allt på en plåt.

  2. Skala och finhacka vitlöken och rör ihop med sardellcrème och 2 msk olja. Ringla röran över tomater och lök och blanda om lätt. Rosta mitt i ugnen i ca 20 min.

  3. Häll över de rostade grönsakerna i en stekpanna och låt såsen sjuda i ca 3 min.

  4. Riv osten fint på rivjärn. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Vänd ihop den nykokta pastan med såsen och strö över parmesan.

Vad tyckte du om receptet?