Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta primavera

Den här rätten är också god att servera kall som sallad.

Pasta primavera
Pasta primavera
Pasta primavera

Ingredienser

  • 350 glax- varmrökt, eller sik
  • 0,5babyspenat- påse, färsk (80 g) eller spenat
  • 5salladslökar
  • 1körvel- kruka
  • 1 knippadill- liten
  • 400 gpasta- t ex linguini eller tagliatelle

Sås

  • 1 mskdijonsenap
  • 1 msksocker- eller honung
  • 1citron- pressad saft av, ca 0,75 dl
  • 1apelsin- pressad saft av, ca 1 dl
  • 4 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmpeppar

Garnering

  • 2 mskkapris

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda senap, socker, citron- och apelsinsaft. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.

  2. Rensa laxen och dela den i bitar. Blanda laxen först med hälften av såsen, sedan med spenat, strimlad salladslök, hackad körvel och dill.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Blanda den med resten av såsen.

  4. Toppa med lax och grönsakerna.

  5. Garnera med kapris och mal över lite peppar.

Vad tyckte du om receptet?