Läs också:
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sauterade grönsaker med nykokt pasta, ihopsvängda med grädde och parmesan och toppade med vitlöksfrästa tomater. En rätt som sägs ha sitt ursprung från restaurang Le Cirque i New York som ska ha serverat rätten på 1970-talet.
Koka pastan ”al dente” i saltat vatten. Häll av vattnet men spara cirka 1 dl kokvatten.
Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs tomater och vitlök i 1 msk olja i en stekpanna tills tomaterna har sjunkit ihop, i ca 3 min. Ta pannan från plattan.
Ansa och skär sparrisen i små bitar. Skär romanescon i små buketter.
Fräs romanescon i 2 msk olja i en stekpanna i ca 2 min. Tillsätt sparrisen och stek vidare i ca 1 min. Rör i spenaten och låt den sjunka ihop.
Rör i ärterna och tillsätt grädde, parmesan och citronsaft. Vänd ner den nykokta pastan i pannan. Blanda om och krydda med flingsalt och peppar. Späd med kokspad till önskad konsistens.
Servera pastan med tomatfräset. Garnera med basilika och parmesan.
Läs också:
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker