Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pecept på pasta pomodoro med mozzarella. Misopasta låter möjligen lite konstigt i en tomatsås, men den ger både fyllighet och sötma.
Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i 4 msk olja i en panna på medelvärme ca 4 min. Låt den inte brännas! Rör ner mison och låt fräsa med ca 2 min. Häll i tomaterna och tryck sönder dem i bitar. Låt såsen sjuda under lock ca 15 min.
Repa och grovhacka basilikan, spara några blad till garnering. Blanda ner basilikan i såsen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen.
Riv mozzarellan i bitar och fördela den över pastan. Riv över parmesan och garnera med basilika.
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker