Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta och salamigratäng

Mat som alla gillar! Gillar ni stark mat - välj en stark salami.

Pasta och salamigratäng
Pasta och salamigratäng
Pasta och salamigratäng
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 280 gpasta
  • 1 storgul lök
  • 1aubergine- ganska liten
  • 1 storpaprika
  • 200 gchampinjoner- små
  • olivolja- att steka i
  • 200 gsalami- i tunna skivor eller i hel bit, gärna italiensk
  • 1,5 tskrosmarin
  • 1,5 tsktimjan
  • 3 dltomat- lättcreme fraiche och basilika
  • 23 storatomater
  • 1 dlost- riven

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Hacka löken och skär auberginen i 3 mm tjocka skivor. Skär paprikan i bitar och halvera champinjonerna.

  2. Stek grönsakerna i olivolja, se speciellt till så att auberginen är genomstekt annars blir det inte gott.

  3. Skär salamin i små bitar. Varva pasta, lök, aubergine, paprika, champinjoner, salami, rosmarin, timjan och crème fraiche i en smord ugnsfast form.

  4. Skär tomaterna i skivor och lägg dem ovanpå. Strö på osten.

  5. Gratinera i 225 grader i cirka 20 minuter. Servera gratängen med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök