Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta- och köttfärs-
­gratäng med philadelphia



Trött på spagetti och köttfärssås? Testa denna inte så tidskrävande pastagratäng!

Pasta- och köttfärs-
­gratäng med philadelphia


Pasta- och köttfärs-
­gratäng med philadelphia


Pasta- och köttfärs-
­gratäng med philadelphia


Annika Broman

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 150 gchampinjoner
  • 400 glammfärs
  • margarin- eller smör, att steka i
  • 500 gkrossade tomater
  • 1 dltomatpuré
  • 100 gphiladelphia
  • 2 tskbasilika- torkad
  • 1 krmchiliflakes- salt
  • 2 småpaprikor- gärna i olika färger

  • 12svarta oliver- med kärna
  • 300 gpasta- som penne eller skruvar

  • 100 glagrad ost- riven

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Hacka löken och skiva champinjonerna.

  2. Fräs lök, champinjoner och lammfärs i margarin eller smör i en stekpanna, fräs lite i taget och lägg över det i en kastrull allteftersom. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, Philadelphiaost, basilika och chiliflakes. Låt såsen koka i 10 minuter. Smaka av med salt.

  3. Skär paprikorna i små bitar och tillsätt dem tillsammans med oliver till köttfärssåsen. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av och häll upp den i en smord ugnsfast form eller 4 portionsformar.

  4. Häll på köttfärssåsen och strö på riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i cirka 10 minuter. Servera med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök