Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta niçoise

I Sydfrankrike är Nizzasallad, eller sallad niçoise, en kär favorit. Här har jag gjort om den klassiska salladen till en sommarfräsch pastarätt.

Pasta niçoisePasta niçoisePasta niçoise
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gfullkornspasta- t ex penne eller spiraler
  • 200 gharicots verts
  • 1gul lök
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2 burkartonfisk- i olivolja (à 200 g)
  • 1 dloliver- svarta
  • 1citron- rivet skal och saft
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med när cirka 5 min av koktiden återstår. Häll av kokvattnet.

  2. Skala och hacka löken. Halvera tomaterna. Fräs löken i 1 msk av olivoljan från tonfisken ca 3 min i en stor stekpanna eller wokpanna.

  3. Tillsätt tonfisk med oljan, oliver, halverade tomater, citronskal och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt – det är gott med lite större bitar tonfisk.

  4. Vänd försiktigt ner den nykokta pastan, bönor och basilikablad. Smaka av med salt och peppar. Ca 620 kcal per portion, 28 g fett, 34 g protein, 56 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?