Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I Sydfrankrike är Nizzasallad, eller sallad niçoise, en kär favorit. Här har jag gjort om den klassiska salladen till en sommarfräsch pastarätt.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med när cirka 5 min av koktiden återstår. Häll av kokvattnet.
Skala och hacka löken. Halvera tomaterna. Fräs löken i 1 msk av olivoljan från tonfisken ca 3 min i en stor stekpanna eller wokpanna.
Tillsätt tonfisk med oljan, oliver, halverade tomater, citronskal och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt – det är gott med lite större bitar tonfisk.
Vänd försiktigt ner den nykokta pastan, bönor och basilikablad. Smaka av med salt och peppar. Ca 620 kcal per portion, 28 g fett, 34 g protein, 56 g kolhydrater