Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pasta med vongolemusslor, vitt vin och tomater. Laga en lyxig helgmiddag med läckra vongolemusslor. Såsen smakar bäst med torkad pasta, t ex linguini eller spagetti.
Lägg vongolemusslorna i en bunke. Häll på kallt vatten så att det täcker. Låt musslorna stå i kyl ca 30 min så att sanden, som finns i musslorna, sjunker till botten. Skölj musslorna noga i kallt vatten före tillagning.
Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken. Halvera tomaterna.
Fräs lök och vitlök i olja i en stor gryta ca 3 min. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare ca 3 min. Smula ner buljongtärningen och fräs ca 1 minut. Tillsätt persilja och häll på vinet. Låt koka ca 5 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Lägg musslorna och pepperoncino i såsen och koka på hög värme under lock ca 5 min. Skaka grytan 1–2 gånger under tiden.
Låt pastan rinna av och blanda den med vongolesåsen. Garnera med nymald peppar och persilja. Servera med bröd, gärna rostat.
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker