Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med vitlök, bacon & gröna ärtor

Pasta med vitlök, bacon & gröna ärtorPasta med vitlök, bacon & gröna ärtorPasta med vitlök, bacon & gröna ärtor
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 4 portpasta
  • 1 pktbacon- 140 g
  • 1 litengul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 23 mskolivolja
  • 2 dlärtor- frysta
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

  2. Skär baconen i mindre bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på ett hushållspapper.

  3. Finhacka lök och vitlök och fräs det i olivoljan i en kastrull utan att det tar färg.

  4. Tillsätt ärtorna och grädden och låt koka en stund. Smaka av med lite salt och peppar.

  5. Lägg i baconen i såsen och blanda med den nykokta pastan.

  6. Servera rikligt med grovt riven, färsk parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök