Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med viltskav, svamp och västerbottensost

Recept på pasta med viltskav och svamp. Detta är en riktig höstpasta med vilt och svamp. Strö gärna över lite lingon, om du har det hemma, så får rätten en vacker färg och en god syra.

Pasta med viltskav, svamp och västerbottensost
Pasta med viltskav, svamp och västerbottensost
Pasta med viltskav, svamp och västerbottensost
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 pktkronhjortsskav- fryst, (à 240 g)
  • 300 gpasta- t ex tagliatelle
  • 250 gsvamp- t ex blandsvamp eller skogschampinjoner
  • 1 knippafärsk lök
  • 2 dllätt crème fraiche
  • 50 gvästerbottensost- riven
  • rapsolja
  • japansk soja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär svampen i bitar. Ansa och skär löken i klyftor. Strimla blasten.

  2. Stek skavet i 1 msk olja i en stor stekpanna på hög värme tills det fått fin färg. Tillsätt svamp, lökklyftor och hälften av blasten, spara resten till garnering. Låt steka ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Rör ner crème fraiche och 1 dl av kokvattnet från pastan i skavpannan. Tillsätt 2 msk soja och låt puttra ca 3 min.

  4. Låt pastan rinna av och vänd ner den i pannan. Strö över ost och den sparade lökblasten. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: