Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med varm räksalsa

Den här rätten med pasta och räksalsa är god både varm och ljummen. Se till att köpa väl mogna avokador, de smakar så mycket bättre.

Pasta med varm räksalsa
Pasta med varm räksalsa
Pasta med varm räksalsa
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 400 gräkor- skalade, frysta eller i lag
  • 4tomater
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 3vitlöksklyftor
  • 2avokador
  • 1 krukakoriander
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tina räkorna eller låt dem rinna av.

  2. Tärna tomaterna. Kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur avokadon. Skär fruktköttet i små tärningar.

  3. Fräs chili och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Blanda i tomaterna och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Låt pastan rinna av men häll 1 dl av kokvattnet i pannan. Vänd ner räkor och avokado i pannan. Häll räksalsan över pastan och repa över koriander. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? 

Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr