Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med ugnsbakade tomater, zucchini och oliver

Recept på pasta med ugnsbakade tomater. En busenkel rätt som blir godast med söta små tomater vars smak koncentreras i ugnen. Såsen som bildas i botten av formen ger massor av smak till pastan som ska blandas direkt ner i formen.

Pasta med ugnsbakade tomater, zucchini och oliver
Pasta med ugnsbakade tomater, zucchini och oliver
Pasta med ugnsbakade tomater, zucchini och oliver
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 350 gpasta- t ex penne eller strozzapreti
  • 300 gkörsbärstomater- i olika färger
  • 1grön zucchini- eller gul (350 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 6 bladsalvia
  • 3 kvistarrosmarin
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskpinjenötter
  • 1 dltaggiasca oliver- eller andra oliver

Tillbehör

  • parmesanost- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka ­pastan enligt anvisning på ­förpackningen.

  2. Skär tomaterna i halvor och zucchinin i tärningar. Blanda

    tomater, zucchini med örter, olja, salt och peppar i en ugnssäker form.

  3. Ugnsstek grönsakerna mitt i ugnen i ca 20 min. Rör om en gång under tiden. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda ner ­oliver och nötter i grönsaksröran när ca 5 min återstår av tillagningstiden.

  4. Blanda ner den nykokta pastan i grönsaksröran. Servera med ­riven parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: