Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta med ugnsbakade tomater. En busenkel rätt som blir godast med söta små tomater vars smak koncentreras i ugnen. Såsen som bildas i botten av formen ger massor av smak till pastan som ska blandas direkt ner i formen.
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär tomaterna i halvor och zucchinin i tärningar. Blanda
tomater, zucchini med örter, olja, salt och peppar i en ugnssäker form.
Ugnsstek grönsakerna mitt i ugnen i ca 20 min. Rör om en gång under tiden. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda ner oliver och nötter i grönsaksröran när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
Blanda ner den nykokta pastan i grönsaksröran. Servera med riven parmesan.
Läs också: