Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med toscansk salsicciaragu

Pasta med ragu av salsiccia. Servera gärna ragun med pici, en tjock handrullad pastasort som är typisk för Toscana-området. Här ersätts den med pastasorten bucatini som är lättare att hitta här hemma. 

Petra Lindstrand
Pasta med toscansk salsicciaragu
Pasta med toscansk salsicciaragu
Pasta med toscansk salsicciaragu
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gkorv- rå av salsicciatyp, gärna med fänkålssmak 
  • 1gul lök
  • 150 gmorot
  • 1selleristjälk
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 2 dlrött vin
  • 2 burkarkörsbärstomater- (à 400 g)
  • 2 msktomatpuré
  • 2rosmarinkvistar
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • 500 gpasta- gärna pici, bucatini eller liknande
  • 50 gparmesanost

Gör så här

  1. Snitta och ta bort skinnet på korven. Smula färsen. Skala och finhacka lök och morot. Ansa och hacka sellerin.

  2. Bryn färsen runtom i het stekpanna med olja tills den har fin färg. Ta upp färsen på ett fat. Häll bort hälften av fettet i pannan.

  3. Lägg grönsaker och fänkålsfrön i pannan och fräs i ca 5 min. Rör i korvfärsen och därefter vinet. Låt koka i ca 1 min. Tillsätt tomater, tomatpuré och rosmarin.

  4. Låt ragun småkoka i ca 45 min. Krossa sönder tomaterna med en slev. Tillsätt lite mer vatten om såsen tjocknar för mycket. Krydda med salt och peppar.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och vänd ihop den med såsen. Riv över parmesan och servera.

  6. Hacka grönsakerna smått i en matberedare eller pulsa dem i en mixerskål så går det fort. 

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Klassisk köttfärssås