Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med tonfisk i italiensk körsbärstomatsås

Pasta med tonfisk i italiensk körsbärstomatsås är god vardagsmat. Köp tonfisk av bra kvalitet. Se till att den är MSC-certifierad.

Pasta med tonfisk i italiensk körsbärstomatsås
Pasta med tonfisk i italiensk körsbärstomatsås
Pasta med tonfisk i italiensk körsbärstomatsås
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 burkartonfisk- i olja, MSC-märkt (à 200 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 6sardeller
  • 800 gkörsbärstomater
  • 1 krukabasilika
  • 75 gparmesan
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 300 gpasta- t ex bucatini

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka sardellerna. Halvera tomaterna.

  2. Fräs vitlök och sardeller i 2 msk olja på medelvärme ca 1 minut. Tillsätt tomaterna och låt dem steka med ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt 1 msk vinäger.

  3. Häll av oljan från tonfisken och bryt den i bitar. Lägg den i såsen och vänd ihop försiktigt.

  4. Häll av pastan, men spara lite av kokvattnet. Repa och hacka basilikan. Vänd ihop pasta, sås, hälften av basilikan och eventuellt lite av kokvattnet. Toppa med resterande basilika och parmesan. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in dessa pastarätter som trendar just nu!

LÄS OCKSÅ:

8 superenka rätter med pasta 

10 goda luncher att laga till matlådan