Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med tomatsås och hyvlad parmesan

Den här tomatsåsen är lika busenkel som god. Hemligheten är att rosta tomaterna med vitlök innan de mixas.

Pasta med tomatsås och hyvlad parmesan
Pasta med tomatsås och hyvlad parmesan
Pasta med tomatsås och hyvlad parmesan
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 400 gkvisttomater
  • 23vitlöksklyftor
  • 34 mskolivolja
  • basilikablad
  • flingsalt och peppar
  • 1 nypasocker
  • 0,5 tskrödvinsvinäger
  • 100 gparmesan
  • pasta- efter tycke och smak

Gör så här

  1. Dela tomaterna och skär bort roten.

  2. Lägg dem på ett ugnsfast fat tillsammans med delade vitlöksklyftor och olivolja. Strö över några nypor flingsalt, lite svartpeppar och en nypa socker. Lägg på några basilikablad och grilla tomaterna i ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.

  3. Ta ut tomaterna, försök dra bort så mycket skal som möjligt och lägg dem varma, tillsammans med vitlöksklyftor och basilikablad i en bunke.

  4. Mixa till en slät sås med hjälp av en handmixer eller direkt i en matberedare.

  5. Smaka av med lite rödvinsvinäger och salt och peppar.

  6. Servera såsen varm till nykokt pasta och rikligt med hyvlad parmesanost och färska basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök