Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här tomatsåsen är lika busenkel som god. Hemligheten är att rosta tomaterna med vitlök innan de mixas.
Dela tomaterna och skär bort roten.
Lägg dem på ett ugnsfast fat tillsammans med delade vitlöksklyftor och olivolja. Strö över några nypor flingsalt, lite svartpeppar och en nypa socker. Lägg på några basilikablad och grilla tomaterna i ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.
Ta ut tomaterna, försök dra bort så mycket skal som möjligt och lägg dem varma, tillsammans med vitlöksklyftor och basilikablad i en bunke.
Mixa till en slät sås med hjälp av en handmixer eller direkt i en matberedare.
Smaka av med lite rödvinsvinäger och salt och peppar.
Servera såsen varm till nykokt pasta och rikligt med hyvlad parmesanost och färska basilikablad.
Recept från Mitt kök