Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med tomatpesto

Nu när tomaterna är som godast passar de perfekt att ha i en pesto där tomaterna får spela huvudrollen.

Pasta med tomatpesto
Pasta med tomatpesto
Pasta med tomatpesto
Pasta med tomatpesto Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 350 gpasta- t ex linguine
  • 250 gkörsbärstomater
  • 60 gpinjenötter
  • 1vitlöksklyfta- stor skalad
  • 2 dlbasilikablad- löst packade
  • 1 dlparmesan- riven
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Gör under tiden peston. Skölj tomaterna och halvera ca 10 av dem, lägg dem åt sidan.

  2. Mixa pinjenötter, vitlök och basilika till fina smulor. Tillsätt hela tomater, parmesan, olivolja, salt och peppar. Mixa ca 30 sekunder till en grov pesto.

  3. Blanda den varma, nykokta pastan väl med peston. Strö över de halverade tomaterna. Garnera gärna med några extra basilikablad och dra några tag med pepparkvarnen.

Vad tyckte du om receptet?