Recept: Louise Johansson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pasta med tångpesto och tomat är en spännande pastarätt. Börja med att blötlägga den torkade fingertången i kallt vatten ca 20 min och rörhinnan i 5 min innan du tillagar rätten.
Tångpesto: Blötlägg fingertången i en kastrull med kallt vatten ca 20 min så att den blir mjuk. Värm upp långsamt och ta kastrullen från plattan precis innan det börjar koka. Häll av tången, spara eventuellt kokvattnet för att t ex laga misosoppa vid senare tillfälle.
Skär eller klipp tången i mindre bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala vitlöksklyftan. Mixa samtliga ingredienser till peson i en matberedare eller med mixerstav.
Koka upp 3 liter vatten och 1/2 msk salt till pastan.
Blötlägg rörhinnan i 1 dl vatten ca 5 min tills den är upplöst. Krama ur och grovhacka rörhinnan.
Halvera tomaterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda tomaterna med rörhinna, citronskal, citronsaft, olja, 1/2 tsk salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och blanda med tångpeston och lägg upp på ett stort fat. Riv över parmesanost och servera med tomat- och rörhinnesalladen.
Recept: Louise Johansson