Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåmusslor är verkligen gott och faktiskt riktigt enkelt att tillaga! Här serverar vi dem med massor av vitlök, vitt vin och rikligt med blad-persilja. Kan det bli bättre?
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Hacka löken fint och pressa vitlöken. Fräs all lök i olivolja i en gryta. Hacka chilin i riktigt små bitar och tillsätt den till löken.
Borsta blåmusslorna under rinnande vatten och släng alla som är trasiga eller inte sluter sig när du knackar på dem.
Tillsätt blåmusslor och vin till grytan och låt dem koka under lock i 5 minuter, koka på ganska hög värme. Skaka grytan några gånger. Släng de musslor som inte öppnar sig.
Servera blåmusslorna i sin sås tillsammans med pasta. Strö på rikligt med bladpersilja.
Recept från Mitt kök