Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad pasta med skinka och brysselkål. Här kryddar grönpeppar pastan. Grönpeppar är egentligen samma sak som svartpeppar, men det är den omogna knoppen som läggs i vinägerlag eller torkas. Smaken är därför mildare än den fullmogna svartpepparn.
Skär köttet i strimlor. Ansa och skär brysselkålen i halvor eller fjärdedelar. Skala och skär löken i klyftor.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt brysselkålen koka med när ca 4 min återstår av koktiden.
Stek köttet i 2 msk smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Blanda i lök och grönpeppar och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Häll crème fraichen i pannan och tillsätt 2 dl av pastavattnet och 1 msk soja. Låt pasta och brysselkål rinna av och vänd ner i stekpannan. Strimla gräslöken och strö den över pasta och skinkröra.