Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med skinka, brysselkål och grönpeppar

Recept på lättlagad pasta med skinka och brysselkål. Här kryddar grönpeppar pastan. Grönpeppar är egentligen samma sak som svartpeppar, men det är den omogna knoppen som läggs i vinägerlag eller torkas. Smaken är därför mildare än den full­mogna svartpepparn.

Pasta med skinka, brysselkål och grönpeppar
Pasta med skinka, brysselkål och grönpeppar
Pasta med skinka, brysselkål och grönpeppar
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gfärsk skinka
  • 300 gpasta- t ex penne
  • 300 gbrysselkål
  • 1rödlök
  • 1 mskgrönpeppar- i lag
  • 2 dllätt crème fraiche
  • 1 krukagräslök
  • smör
  • japansk soja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor. Ansa och skär brysselkålen i halvor eller ­fjärdedelar. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt brysselkålen koka med när ca 4 min återstår av kok­tiden.

  3. Stek köttet i 2 msk smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Blanda i lök och grönpeppar och stek ytter­ligare ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Häll crème fraichen i pannan och tillsätt 2 dl av pastavattnet och 1 msk soja. Låt pasta och brysselkål rinna av och vänd ner i stekpannan. Strimla gräslöken och strö den över pasta och skinkröra.

Vad tyckte du om receptet?