Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med sardingremolata

Gremolata är en blandning av persilja, vitlök, olivolja och citronskal som ofta serveras i Italien. Här har vi ersatt det rivna citronskalet och olivoljan med citronolivolja.

Pasta med sardingremolata
Pasta med sardingremolata
Pasta med sardingremolata

Ingredienser

  • 400 gpappardelle- eller annan pasta
  • 2 burksardiner- i olja (á 120g)
  • 2vitlök- klyftor, pressade
  • 1 dlpersilja- skuren slätbladig
  • 4 mskcitronolivolja
  • 2 krmsalt
  • peppar- nymald

Tillbehör

  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

  2. Ta bort skinn och ryggrad och mosa sardinerna tillsammans med vitlök, persilja och citronolivolja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera med den avrunna pastan tillsammans med nymald svartpeppar och lite extra olivolja. Smaksätt sardinerna En bristvara i Sverige är smaksatta sardiner på burk. Öppna en burk sardiner i olja. Häll av oljan och tillsätt citronolivolja i stället. Prova också att smaksätta med t ex grönpeppar, rosépeppar, chili eller dragon.

Vad tyckte du om receptet?