Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemligheten med en god tomatsås är en lite gnutta socker. Det rundar av och smaken blir fylligare.
Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Ansa och skär squashen i halvmånar. Ansa och halvera champinjonerna.
Lägg grönsaker och svamp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills grönsakerna är mjuka och har fin färg.
Picka korven och stek den runt om i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg korven bredvid grönsakerna på plåten och stek ca 15 min, till 70° innertemperatur.
Sås: Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och tomatpuré i olja under omrörning.Tillsätt vin, salt, socker och peppar. Låt såsen puttra ca 5 min.
Tärna tomaterna. repa bladen från basilikan och strimla dem.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll kokvattnet i tomatsåsen och vänd i pasta, tomater och basilika. Lägg pastan på tallrikar och toppa med grillade grönsaker och korv. Strö över parmesanost och servera.