Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pasta med salsiccia, flower sprouts, pangrattato, äggula och parmesan är en perfekt bjudrätt! Spännande pasta med lyxigt korvfräs, crunchigt smul, krämiga äggulor och smakrik parmesan.
Ägg: Sätt ugnen på 105°. Lägg äggulorna i en liten ugnssäker form med lite olja. Fyll på med olja så att den täcker äggulorna helt. Tillaga mitt i ugnen 25–30 min, tills äggulan precis stannat på ytan men känns lös i mitten. Ta ut och låt svalna i oljan.
Pangrattato: Smula brödet, det går bra i en matberedare. Skala och finhacka vitlöken. Stek brödet i olja i en stekpanna under omrörning tills det fått fin färg. Tillsätt vitlöken, låt fräsa ca 1 minut. Lägg smulet på ett fat, låt kallna. Repa och finhacka persiljan. Rör ner persilja och salt i brödsmulet.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken i olja i en stekpanna. Snitta och ta bort skinnet från korven. Smula färsen.
Stek färsen runt om i en stekpanna, rör runt så att den finfördelas. Tillsätt löken, paprikapulver, fond och vinäger. Häll över vinet, låt fräsa 3–5 min. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa och sära på bladen från flower sproutsen. Lägg bladen i en sil och doppa ner dem i pastavattnet ca 1 minut. Kyl i kallt vatten. Blanda ner i såsen.
Låt pastan rinna av men spara lite kokvatten. Blanda ner pastan i färsröran, späd eventuellt med lite pastavatten.
Häll upp pastan på ett fat och toppa med äggulor, pangrattato och parmesan. Garnera med persilja.