Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med rostad mandel och ricotta­kräm

Recept på pasta med rostad mandel och ricotta­kräm. Välj smakrika tomater, gärna romantica eller babyplommontomater på kvist till det här vegetariska pastareceptet.

Petra Lindstrand
Pasta med rostad mandel och ricotta­kräm
Pasta med rostad mandel och ricotta­kräm
Pasta med rostad mandel och ricotta­kräm
Recept på pasta med rostad mandel och ricotta­kräm. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 700 gkörsbärstomater- blandade
  • 3 storavitlöksklyftor
  • 1 krukabasilika
  • 25 gparmesan
  • 0,5 burkricottaost- (á 250 g)
  • 1 påsemandel- flagad (50 g)
  • 280 gpasta- t ex trofie liguri
  • 50 gmixsallad
  • balsamvinäger- helst vit
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Stek tomaterna runt om i 2 msk olja tills de börjar spricka och mjukna, ca 3 min. Tillsätt vitlök och 3 msk vinäger, låt sjuda ca 4 min. Grovmosa ev tomaterna med en gaffel. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Dra från plattan och låt såsen safta sig 10 min.

  3. Grovhacka basilikabladen och tillsätt dem till såsen. Värm upp såsen på nytt.

  4. Finriv parmesanosten. Blanda den med ricotta, 1/2 msk vinäger, 1 msk olivolja, 1/2 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Rosta mandeln hastigt i en torr, het panna.

  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i en sil.

  7. Rör ner pastan i tomatsåsen. Servera med parmesanröra, mandelspån och salladsblad.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok - klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här - extrapris för prenumeranter!