Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 18g
Kolhydrater: 62g
Recept på pasta med rostad mandel och ricottakräm. Välj smakrika tomater, gärna romantica eller babyplommontomater på kvist till det här vegetariska pastareceptet.
Skölj tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.
Stek tomaterna runt om i 2 msk olja tills de börjar spricka och mjukna, ca 3 min. Tillsätt vitlök och 3 msk vinäger, låt sjuda ca 4 min. Grovmosa ev tomaterna med en gaffel. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Dra från plattan och låt såsen safta sig 10 min.
Grovhacka basilikabladen och tillsätt dem till såsen. Värm upp såsen på nytt.
Finriv parmesanosten. Blanda den med ricotta, 1/2 msk vinäger, 1 msk olivolja, 1/2 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Rosta mandeln hastigt i en torr, het panna.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i en sil.
Rör ner pastan i tomatsåsen. Servera med parmesanröra, mandelspån och salladsblad.