Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 0g
Protein: 0g
Kolhydrater: 0g
Recept på pasta med rostad blomkål. Krämig ostsås smaksatt med dijonsenap och citron passar perfekt till den rostade blomkålen.
Sätt ugnen på 250° varmluft. Ansa och bryt blomkålen i små buketter, skär stjälken i tunna skivor. Ta vara på blasten, den rostas mot slutet så att den inte blir bränd.
Lägg blomkålsbuketterna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta blomkålen mitt i ugnen ca 5 min. Lägg in blasten när det återstår ca 2 min av tiden i ugnen.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara ca 2 dl av pastavattnet till såsen. Värm ostsåsen och smaksätt med senap och citronskal. Blanda ostsåsen med pastan och tillsätt 1–2 dl pastavatten.
Lägg pastan i djupa tallrikar. Fördela blomkålen över pastan och riv över parmesanost. Servera med krispiga rädisor.